Smögens Havfsbad
Sommar år 1900. En mild havsbris sveper över Smögens nya stolthet, Smögens Hafvsbad. Dörrarna öppnades för celebriteter, vanligt folk – och för de första gästerna. Väl inne kunde de börja beundra allt det nya. Den vackra matsalen och alla de åtta rummen. Och rummet och köket för föreståndarinnan, inte att förglömma.De nya gästerna samlades i små grupper på klipporna för att njuta av naturen och varandras sällskap. Föreståndarinnans vällagade måltider med mycket fisk och skaldjur fick komplimanger för sin utsökta smak. Man kan även läsa i gamla skrifter från förra seklets början att
"Smögen synnerligen är lämpligt för dem som genom några veckors friluftsvistelse vid hav och klippor ämna rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar"
Smögens Hafvsbad invigdes år 1900 och blev därmed Bohusläns sista kuranstalt. Bland de som hade abonnemang på "panget" återfanns baroner, fabrikörer, direktörer, hovtandläkare, violinister, överstelöjtnanter och skådespelare. De kom för att andas ren luft och bada i det salta havet.
Restaurang
Vårt kök handlar om ett förhållningssätt till råvaror, smaker och måltiden som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster att njuta nyfångad fisk och skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror, rena smaker samt goda drycker.
Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.
________________________________________
För ytterligare information: