Se och göra

Björnhyltans Gårdsbutik

En del av: Björnhyltans Trädgård
Kliv in i vår lada och inspireras av härliga lukter och smaker i vår gårdsbutik, välkommen till oss, Björnhyltans trädgård.


I Ambjörnarp - i det 40 sjöarnas samhälle hittar ni oss, 90 min till Göteborg och lite drygt 90 min till Halmstad. Ambjörnarp är en del av Sjuhäradsbygden och ligger i Tranemo kommun.

Gårdsbutiken

Här kan du köpa ekologiska grönsaker odlade med stor omsorg både om grönsakerna och naturen de odlas i. Mycket av arbetet sker för hand och grönsakerna skördas alldeles innan du köper dem - ibland kan du till och med få se på då vi plockar det sista.

Vad erbjuder vi?

Under säsongen kan du köpa det gården producerar av grönsaker, blommor, örter och bär. Har vi lite överskott producerar vi ibland, inläggningar, saft och marmelader. Som komplement har vi en del andra loalt producerade produkter som honung, olja och brända mandlar m.m. 

För dig som är odlingsintresserad erbjuder vi också en del enkla odlingshjälpmeder som väv, insäktsnät, hackor, handskar och tomatklipps. Det är hjälpmedel vi själva använder och tycker är bra!

Glass

kan man köpa också den lokalt producerad på Borrarps gård ett par mil norrut. En njutningsfull stund i växthusets Livsrum väntar...

Aktiviteter i omgivnigarna

I närheten av Björnhyltans trädgård hittar du flera aktiviteter som du kan passa på att uppleva i samband med ditt besök. Cykla dressin i Ambjörnarp eller passa på att stanna hos oss när du cyklar Ätradalsleden. Det passar också utmärkt att göra en avstickare till oss när du besöker Glasets Hus eller loppisarna i Limmared

Kontaktinformation

Hunnabo Björnhyltan
51493 Ambjörnarp
Kontaktperson: Lotta & Peder Wenderfors
Telefon: 0325-60438
Telefon: 073-8455777

E-post: bjornhyltans@telia.com
Hemsida: www.bjornhyltans.se

Hitta hit

Öppettider

Gårdsbutikens öppettider 2015
Juli - September
Torsdag-Fredag
kl. 14.00-19.00

Mer från Björnhyltans Trädgård

Utbud

Vägbeskrivning

Björnhyltans ligger i sydöstra hörnet av Västergötland i Tranemo kommun mellan orterna Ambjörnarp och Sjötofta. Var försiktig med att använda gps som ofta visar fel väg sista sträckan!

Följ skyltning från vägen mellan Ambjörnarp och Sjötofta

Faciliteter

  • WC/Toalett