Paket/Erbjudande

3- dagars Bike & Hike, Rovor och Rum

En del av: Rovor och Rum B&B Toftenäs, Tjörn

Under dessa tre cykeldagar får du uppleva Tjörn genom Pilanes konstpark, Margareta Hvitfeldts Sundsby Säteri, vindunderlig natur och utsikt på Dyrön, och genuina bohuslänska fiskesamhällen som Klädesholmen, Åstol och Björholmen. Du bor bekvämt på gården Rovor & Rum beläget i Skärhamn vid Toftenäs Naturreservat. Gården som har anor från 1600-talet och ligger ett stenkast från havet i ett vackert jordbrukslandskap som är skapad genom långvarig hävd av våra förfäder och deras betesdjur.

Dag 1 Toftenäs – Klädesholmen – Toftenäs, 19 km
Ni anländer på eftermiddagen till Rovor & Rum, här finns också din cykel och resans första cykeltur tar dig till det lilla fiskesamhället Klädesholmen. En omväxlande tur på drygt en halvtimme där du får uppleva både skog, bergknallar och hav! Väl på plats väntar en god 2-rätts middag och     kanske en promenad i det lilla pittoreska samhället. Framåt  kvällen trampar du hemåt igen, morgondagen bjuder på nya cykeläventyr!

Dag 2 Toftenäs – Pilane Skulpturpark – Björholmen – Sundsby – Toftenäs, 44 km
Efter en god frukost väntar en väntar en timmes härlig cykeltur på såväl asfalterade cykelvägar som på charmiga småvägar som tar dig till nästa stopp, nämligen Pilane fornhistoriska gravfält. Här visas sedan några år tillbaka skulpturutställningar ute på de fria fälten. Kanske avnjuter du din medhavda lunch just där! Inte långt därifrån ligger Björholmens som också ligger i Stigfjordens naturreservat. Kustheden kring Björholmen har skapats under flera sekler, när träden avverkats och boskap betat. Västerut finns fiskelägesväxter som bolmört, luktviol, vildpersilja och såpnejlika. Björholmens Marina serverar fika i samband med att restaurangen är öppen. Då sitter ni fint på kajen utanför  och njuter av att se på havet och fiskeläget. Väl uppe på cykelsadeln trampar du vidare till Sundsby Säteri som ligger i vacker miljö på ön Mjörn. Naturen och omgivningarna erbjuder en stor variation, här finns en härlig park med vandringsleder som är inbäddade bland berg, lövskog och havsvikar. Här finns också utställning om säteriets tidigare ägare Margareta Huitfeldt och säteriets     historia, naturlekpark för barnen, gårdscafé, bageri och mycket mer. Väl tillbakai Toftenäs dukas en härlig grillbuffé upp på Rovor & Rum.

Dag 3 Toftenäs – Rönnäng – båttur t/r Rönnäng - Dyrön/Åstol – Toftenäs, 20 km

Efter frukost bjuder dagen på nya upplevelser. Idag går cykelturen ner till Rönnäng, där parkerar du cykeln och hoppar på båten till vackra Dyrön. Båten går ca en gång i timmen och tar ca 10 min, du ankommer till öns norra del. Här finns restaurang och närhet till badplats. Härifrån utgår också vandringsleden runt Dyrön.  Den fem kilometer långa leden går i varierad natur. Vandringen går såväl genom lummig skog, som över branta berg med en fantastisk utsikt över havet och Pater Noster, Marstrand och Åstol. Leden har en mängd trappor, räcken och rastbänkar allt för att göra den vilda naturen tillgänglig. Någonstans utmed leden äter du ditt medhavda lunchpaket och njuter av utsikten! Djurlivet på ön kännetecknas främst av mufflonfåren, en gång inplanterade för jakt är de nu en etablerad art på ön. Vill du göra ett besök på Åstol, den lilla karga ön med sina vita hus och sitt rökeri, så tar du samma båt som tog dig till Dyrön. Nästa stopp är nämligen Åstol. Kvällens middag avnjutes i Rönnäng.

Dag 4 Hemresa
Efter en god natts sömn och frukost är det dags för hemfärd.

Kontaktinformation

Toftenäs
47131 Skärhamn
Telefon: 0304-674644
Telefon: 0725-604002
Bokning: 0725-604002

Arrangör: Rovor & Rum

E-post: elisabeth@rovorochrum.se
Hemsida: http://www.rovorochrum.se

Hitta hit

Mer från Rovor och Rum B&B Toftenäs, Tjörn

Utbud

Prisinformation

2 520 SEK/pers

I priset ingår: logi tre nätter inkl. frukost, två lunchpaket, båttur, cykelkarta, hyrcykel 3 dgr, slutstädning, lakan och handduk.

Boende i enkelrum tillägg 100 SEK. Helpension tillägg på 900 SEK (endast bokningsbart 21 juni -15 augusti).