Paket/Erbjudande

Flämslätt: Cykla i Valle härad

En del av: Flämslätt Stifts- & Kursgård * * *

Konstnärliga cyklar och ”Land Art” på Vallevägen

Vi är stolta över att kunna bjuda in till en upplevelse där vi erbjuder landskapet som en stor målarduk. Projektet ”konstliga cyklar på vallevägen” är ett projekt som finansieras av Leader Skaraborg. Idén som anses innovativ, är att via cykel få uppleva områdets unika natur. 17 unika cyklar som är konstnärligt utsmyckade, finns att hyra på bl a Flämslätt Stifts– och kursgård. Cyklarna är utspridda på flera olika boendeanläggningar, som är med i föreningen Vallevägen. Med hjälp av en karta med förslag på olika cykelturer, kan du hitta 20 järnramar som finns nära hus och trädgårdar eller någonstans i den fria naturen. Varje ram är unik och det finns en mening bakom dess budskap och speciella plats. Som besökare kan du själv helt fritt tolka vad du ser. I broschyren ”Vallevägen – världens vackraste väg” kan du läsa om och hitta till konstnärer, utflyktsmål, boende, hantverk & aktiviteter. Cyklarna är målade av de lokala konstnärerna; Gunilla Råberg, Martin D Stenberg, Anja Larsson, Johan Ljungné, Ulla Taflin, Claes Magnusson.

Kontaktinformation

Flämslätt Stifts- och kursgård
540 17 Lerdala
Telefon: 0511-30440
Fax: 0511-30459

E-post: info@flamslatt.se
Hemsida: www.flamslatt.se

Hitta hit

Öppettider

Vid ankomst senare än 20:00, kontakta oss för mer information.

Prisinformation

2016: Hyr en cykel för 45:-/tim eller 125:- för en hel dag. Hjälm ingår!

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Antal bäddar hotell: 72, rum: 38 Lakan och handdukar ingår i hotellboende. Antal bäddar vandrarhem: 72, rum: 24 Handikappvänligt. 1 km till närmsta 18-håls golfbana. Restaurang. Frukostbuffé. Ej självhushåll i vandrarhemmet. Hundar tillåtet i ett av hotellets 2-bäddsrum. Cykelpaketet är bokningsbart 1/4--31/10

Vägbeskrivning

Skara: 20 km
Göteborg: 150 km
Stockholm: 350 km
Stockholm: 350 km
Oslo: 320 km
Malmö: 400 km

Väg 49 mellan Skara mot Skövde. Skyltat: Flämslätt 10 vid Axevalla hed. Du hittar Flämslätt på höger sida av vägen, vid Flämsjön.

Faciliteter

  • Restaurang
  • Rökfria rum
  • Internet
  • TV
  • Dusch