Äta

Nygrens Café

Mysig fika hos Nygrens Café

Den gamla handelsgården har gett namn till Nygrens Café. Den gemytliga magasinsbyggnaden har omsorgsfullt rustats upp och de synliga tegelväggarna, sammetssofforna och kristallkronorna ger caféet en härlig atmosfär. När vädret tillåter är det populärt att fika på den mysiga innergården. Här sitter cafégästerna länge och njuter av det hembakade brödet och bakverken. Denna gamla handelsgård har en spännande historia och redan på 1700-talet fanns här ett gästgiveri. Ekologiska kaffebönor mals till varje enskild gäst och du kan njuta av såväl bryggkaffe, espresso och cappuchino. Tedrickare har ett stort utbud av rött, grönt och svart te. Man kan förstå att White Guide som bedömmer de bästa caféerna i landet att de utsett Nygrens Café till ett av Sveriges bästa!

Kaféstaden Alingsås

Kaféstaden Alingsås har ett blomstrande caféliv och en unik och äkta café- och bagerihistoria. Bagerierna växte fram redan på 1700-talet och cafékulturen växte fram i samband med industrialismen på 1800-talet då stadens kvinnor började förvärvsarbeta och inte längre hann baka bröd i hemmet. Alingsås caféliv och cafékultur överlevde till skillnad från i många andra svenska städer tack vare kloka stadsarkitekter som stod emot rivningsvågen som svepte fram i Sverige på 1960-talet. Gamla hus bevarades och caféägare kunde vara kvar i gamla lokaler med låg hyra. Idag är staden känd som Sveriges kaféstad med närmare 30 caféer varav tre är med i White Guide.  

Svensk fika

Fika är en svensk tradition, en social institution som inte går att återfinna i något annat land. Fika ses av andra nationaliteter som exotiskt och annorlunda. Fika kan du göra själv eller i sällskap med andra. Det är ett avslappnat sätt att ta en paus från vardagens bestyr såväl på jobbet som på fritiden.I Sverige fikas det gärna flera gånger om dagen: förmiddagsfika, eftermiddagsfika, kvällsfika och kanske en ”gofika” som är en extra god fika, någonstans däremellan.

Kontaktinformation

Nygrens Café
Drottninggatan 27
44130 Alingsås
Telefon: 0322-10079

E-post: info@nygrenscafe.se
Hemsida: www.nygrenscafe.se

Hitta hit

Öppettider

Måndag – onsdag och Fredag: 10:00-18:00
Torsdag: 10.00-20.00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: 11:00-16:00

Lunch serveras mellan 11:30-15:00 alla vardagar

Fakta

 • Caféutbud: hembakat bröd, bak- och kakverk med influenser från moderna baktrender och nya svenska klassiker som exempelvis kladdkaka, bärpajer och cookies.

 • Alternativt caféutbud: här finns alltid alternativ för dig som önskar bakverk utan gluten, laktos, mjölk och ägg. Det finns glutenfritt bröd.

 • Servering inomhus och utomhus

 • Caféet ligger inne på en historiskt intressant innergård som på 1700-talet inrymde både gästgiveri och handelsverksamhet.

 • Nygrens Café är med i White Guide och är ett av Sveriges bästa caféer.

Vägbeskrivning

Nygrens Café finns i centrala Alingsås på Drottninggatan. Avståndet till Göteborg är 5 mil. Med bil åker du E20 norrut ifrån Göteborg och Alingsås ligger längs med Europavägen. Det går utmärkt att åka tåg från både Stockholm och Göteborg till Kaféstaden Alingsås.

Faciliteter

 • Take away
 • Lunch
 • Kafé
 • Tillgänglighetsanpassad
 • Året runt öppet
 • Barnmeny
 • Kaffe/Te