Se och göra

Evenstorps Gård

På Evenstorps Gård i Sundals Ryr, Brålanda odlar vi ekologiska hallon och rabarber. Det finns en gårdsbutik med café och smådjur för barnen, ekologiska bärodlingar, aktivitetsled och hällristningar i närheten.

Under sommaren 2011 öppnade vi vår nybyggda gårdsbutik där vi säljer färska bär när det är säsong och under hela året säljer vi vårt förädlade sortiment. Vi har många mycket goda produkter, allt från klassisk hallonsaft till rabarbersirap! Vi är medlem i Dalslands Mat och Närproducerat i Väst och säljer även andra producenters mathantverk. Du kan också fika här och titta på alla olika djur som bor hos oss. Islandshästar, Gotlandsfår, kaniner och köttdjur. Det finns även en unik hällristning på gångavstånd från gården som är värt ett besök.

Gårdsbutiken & Halloncafét


I gårdsbutiken hittar du vårt hallon & rabarbersortiment och andra produkter exempelvis från Dalslandsmat m.m.

Havtornsprodukter, honung, hudvårdsprodukter med ringblomma, maränger, äppledryck, olivoljor, tvålar, KRAV- ägg, getostar och Kobergs Vilts exklusiva viltdelikatesser.

I cafeét kan du köpa en kaffekorg fylld med kaffe, te eller nektar. Hallonmuffins, rabarberpaj med vaniljsås eller hallonglass. Nu är det hög tid att beställa!

Evenstorps köttlåda med nötkött av högsta kavlitet. Finaste oxfilén till Nyårsfesten!

Vi tar betalkort.

Varmt välkommen!

Sofia med familj

Kontaktinformation

Evenstorps Gård 200
464 63 Brålanda
Kontaktperson: Sofia Karlsson
Telefon: 0730-267995
Telefon: 0730-267995

E-post: eventstorpsgard@telia.com
Hemsida: www.ekologiskahallon.se

Hitta hit

Öppettider

Gårdsbutiken & caféet
Gårdsbutiken är öppen på lördagar fram till jul mellan kl 11-14. Vintertid serveras enklare fika så som kaffe & hallonmuffins.

Fakta

Här trivs både djur och familj. Vi köpte Evenstorps Gård 1993 som ligger en mil väster om Brålanda i Dalsland. Gården ligger vid foten av Kroppefjäll och framför breder den vackra Sundals Ryrs-slätten ut sig. Precis intill gården ligger en spännande hällristning som är värd ett besök. Familjen Karlsson består av Sofia och Magnus med två döttrar. På gården finns det ca 40 vallfodertjurar, tre gutefår, tre hästar, en hund, en katt och två kaniner. Snart ska även ett hönshus byggas. Förutom våra ekologiska hallon och rabarberodling växer det en del spannmål och vall på våra åkrar. Från skogen erbjuder vi även färdigkluven ved i säck. Evenstorps Gård fick under 2009 KRAV-certifiering.

Vägbeskrivning

Från Brålanda kör mot Stigen. Tag av mot Årbol, fortsätt mot Stigen, sväng vänster vid Evenstorps skylt.GPS-koordinater
RT90:
X: 6499984, Y: 1290244
WGS84:
Lat N 58° 34′ 18″ Lon E 12° 11′ 57″
Decimal:
58.5718, 12.1993