Mat och dryck

Hamnkrogen Lotsen & Fiskeboa Vrångö - Göteborgs södra skärgård

 Öppnar 11:00
 
 
Följ oss på Facebook och Instagram för att se mer ifån oss.
 
SÄSONGSJOBBA HOS OSS 2024 - Se längst ner på sidan!
 
Hamnkrogen Lotsen

Finns det något godare än skaldjur från västkusten eller något bättre än en solnedgång med kattegatt som närmsta granne? Detta och mycket mer hittar ni hos oss på Hamnkrogen Lotsen på Vrångö. Vår rustikt inredda och inglasade servering erbjuder solsydd på högsäsong och vindskydd med värme på långsäsong. Utanför den finns gott om sittplatser med utsikt över både inre hamnen och ut över hamninloppet i väster. Vår utebar "SLABBEN" kommer att kunna förse våra gäster med dryck till maten, en glass till barnen och underlätta vid dagar med många besökare. Vi öppnar även upp "GLASSBOA" i sommar som ligger precis bredvid oss på bryggan i inre hamnen, där vi erbjuder mjukglass, kulglass, styckglass, kaffe och drickor. 

Vår meny

Hos oss hittar ni rikliga skaldjurslådor, räkbokar, varmrökt lax, blåmusslor, fisk- & chips, räksmörgåsar och mycket abbat gott. Öl, vin, kaffe och drickor hittar du i vår bar inne på Lotsen och under sommaren även i vår utebar Slabben som ligger på vår baksida. Varmköket där fish- & chips och all annan varm mat kommer ifrån stänger en timme innan serveringen. Sista timmen serverar vi skaldjurslådor, räkboxar och smörgåsar.

Bordsbokningar

Hos oss jobbar vi inte med bordsbokningar utan här är det drop in som gäller. Är ni däremot ett större sällskap som vill komma och äta så hör av er i god tid så ser vi naturligtvis till att boka ett bord för er. Maila er förfrågan på hamnkrogenlotsen@icloud.com. VI TAR EJ BORDBOKNINGAR ELLER FÖRFRÅGAN PÅ TELEFON.

Skaldjursbord på Hamnkrogen Lotsen

Kanske firar ni något speciellt eller bara är ett större sällskap som vill träffas och äta massor av skaldjur. Då kan man boka vårt Skaldjursbord! Vi reserverar en del av vår servering för er och dukar upp ett Skaldjursbord med havets läckerheter i alla dess olika former, såser, bröd och andra tillbehör som är ett måste till skaldjur. Hör av er på mail via hamnkrogenlotsen@icloud.com så hjälper vi er med en härlig skaldjurskväll.

Vi samarbetar med Kajkanten

Kajkanten är öns sjöbodshotell som ligger ett stenkast från oss på Hamnkrogen Lotsen. Bor man på Kajkanten kan man boka frukostboxar, skaldjurslådor, räksmörgåsar och annat gott som kan bidra till att göra upplevelsen på Vrångö ännu härligare!

Vi jobbar för en hållbar besöksnäring.

Tillsamman med Västsvenska turistrådet har vi haft möjlighet att utvecka vår verksamhet och jobba med deras projekt Hållbarhetsklivet. Här jobbar vi för att skapa en hållbar besöksnäring i V'stsverige. Ekonomiskt bärkraftiga företag oc h turism som inte leder till onädig miljöpåverkan och som är uppskattad både av boende och besökare.

Vårt bidrag till detta är att i största möjliga mån köpa och sälja närfiskade produkter och samarbeta med fiskare i vår närhet.

Under det senaste året så har vi jobbat aktivt för att minska antalet plast- och engångsförpackningar och då det behövs så använder vi komposterbara artiklar. Under hösten 2021 så byggde vi också en helt ny sopsorteringsstation som gör det tydligt och lättare för både gäster och personal att sortera avfall rätt.

Att kunna vara en mötesplats för lokalbefolkningen känns som ett fint privilegium. Hos oss träffas både pensionärer, medlemmar i vår idrottsklubb och arbetarna för en bit mat. Vi levererar fisk, skaldjur och mat hem till de äldre på ön som inte alltid har så lätt att röra sig och då Fiskeboa på Vrångö har stängt så levererar vi önskade varor från Fiskeboa på Donsö.

För att besökare som inte kommer från Vrångö ska kunna äta, dricka och använda toalett vid deras besök på ön försöker vi ha så lång säsong som möjligt och lägga öppettider efter båtarnas turlista.

Tillsammans med öns hotell Kajkanten jobbar vi aktivt för att öka gästantalet på lågsäsong. Vi erbjuder frukostservering, tidig lunch och sittningar på kvällen med skaldjur från västkusten till våra konferensgrupper. Dessa tider är vanligtvis inte öppna under lågsäsong och under högsäsong finns det inte många andra gäster just då.

Inför sommaren 2020 byggde vi upp en helt ny verksamhet på Vrångö, men ny restaurang och ny fiskbutik. Det har inneburit att vi kunnat fastanställa en person på heltid och en på 80% på Vrångö och en person på heltid på Donsö. Alla dessa personer kommer från skärgården och hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån deras lokalkännedom.

Fiskeboa Vrångö:

En fisk-, skaldjurs- & delikatessbutik med kattegatt som närmsta granne. 

Sortiment och priser kan såklart variera beroende på väder och säsong men en sak kan man vara säker på: att med närheten till kattegatt, skagerack och nordsdjön så går det inte få tag i bättre skaldjur än här hos oss!
I vår fiskdisk kan du hitta torsk, kolja, lax, kummel, spätta, rödtunga, sillflundra, piggvar, marulk, vittling, bläckfisk, sej, makrill m.m och skulle du sakna något så fråga oss gärna så kan vi säket ordna hem det ni önskar.

Vi har nöjet att få sälja rökt fisk från bl.a. Skärgårdens rökeri som röker sina varor på grannön Donsö. Vi erbjuder även rökt lax, makrill, sill och räkor.

Skaldjur som kräfta, räkor, krabba och hummer hittar du hos oss. Blåmusslor, ostron och andra läckerheter ordnar vi gärna för er som förbeställer.

Våra sillinläggningar är en av våra storsäljare som man inte får missa! Löksill, Farmorssill, Svartvinbärssill, Senapsill och många mer finns i vårt sortiment.  Vi har även saltsill och Matjessill. Vi säljer vår berömda Vrångöröra, en röra med räka och kräfta och vi har såser som passar till både kött, fisk och skaldjur: Hetsås(mango/honung), Romsås, Aioli, Remouladsås, Hovmästarsås och Örtsås.

Varmt välkomna till oss för att upptäcka vår fisk, våra skaldjur och våra delikatesser!

Beställningar

För att vara säker på att få det du vill ha inför storhelger beställ gärna i förväg.
Inför jul, påsk och midsommar får ni gärna använda er av våra beställningslistor som finns att hämta hos oss några veckor innan varje stor helg. 

Då Fiskeboa på Vrångö inte har öppet går bra att beställa från Fiskeboa på Donsö som har öppet året runt. 

Vårt företag utveckas tillsammans med Europerisk regionala utvecklingsfonden.

2018 påbörjade vi bygget av nya Fiskboa på Vrångö. Tillsammans med det byggde vi även Hamnkrogen Lotsen som är ett projekt delfinansierat Europeiska regionala utvecklingsfoden. Med ny fisk- & skaldjursbutik och nytt större kök kan vi erbjuda våra gäster en skärgårdsupplevelse utöver det vanliga i en avslappnad, rustik och hemtrevlig miljö.

Kattholmsvägen 31
43083 Vrångö
Idag 11:00 - 20:00
  1. Lördag 10:00-20:00
  2. Söndag 11:00-18:00
  3. Måndag 11:00-17:00
  4. Tisdag Stängt
  5. Onsdag Stängt
  6. Torsdag 10:00-16:00
46-0709369906
hamnkrogenlotsen@icloud.com
http://fiskeboa-vrango.se

Mer från Hamnkrogen Lotsen & Fiskeboa Vrångö - Göteborgs södra skärgård

Utbud

Öppettider

Hamnkrogen Lotsen med Fiskeboas Fisk- & skaldjursbutik under samma tak belägen i Vrångö hamn på öns västra sida. Öppet från februari torsdag-söndag, sedan utökas öppetiderna. Maj-Aug  7 dagar i veckan. OBS! Varmköket stänger alltid 1 h före stängning av serveringen. Sista timmen kan man köpa skaldjurlådor och smörgåsar. 


När Fiskeboa på Vrångö inte är öppen går det bra att beställa från Fiskeboa på Donsö.


 

Dokument och länkar

Res med kollektivtrafiken

Styrsöbolaget lägger till i Mittvik. 100m ifrån bryggan finns toaletter.

Sociala medier


Instagram

Fakta

Historik.

Andreas Fisk och Rök med Fiskeboa har både fiskvagn på Donsö och Vrångö.

Allt började med egenrökt fisk från rökeriet i Fiskeboas ägare, Andreas Olssons morfars trädgård. På sommarloven rökte och sålde han fisk till turister och vrångöbor. Därifrån utvecklades Fiskeboa till en försäljningsvagn i Mittvik-färjelägret på Vrångö.

2004 utökades verksamheten till Vrångö Hamnplan.

September 2010 startade vi Fiskeboa-Donsö. och känner att vi blivit varmt mottagna.

2017 fick vi serveringstilstånd.

2018 började delar av bygget av nya Fiskboa på Vrångö, tillsammans med det bygger vi även Hamnkrogen Lotsen som är ett projekt delfinansierat Europeiska regionala utvecklingsfoden.

 

Vägbeskrivning

Fiskeboa på Vrångö hittar ni i Vrångö hamn bredvid Tempobutiken Måsens livs på västra sidan av ön.

Kommer du med Styrsöbolagets färjor från Saltholmen går du iland i Mittvik, på östra sidan av ön. Därifrån har du en trevlig promenad på 800 m rakt över ön och genom byn.

Väl framme på hamnområdet ligger Fiskeboa längst ut till höger på nya hamnplan.

Faciliteter

  • Gästhamn
  • Kreditkort accepteras