Mat och dryck

Fiskeboa Donsö - Göteborgs skärgård

  En del av: Hamnkrogen Lotsen & Fiskeboa Vrångö - Göteborgs södra skärgård

Med 25 års erfarenhet i branscen förser vi er året runt med havets läckerheter. Vi kan stolt erbjuda närfiskade produkter och lokala råvaror. Med Kattegatt, Skagerack och Nordsjön precis utanför dörren kan vi ordna det mesta i fisk- och skaldjursväg. Varmt välkomna till Fiskeboa på Donsö, vi ligger i Donsö hamn strax intill Styrsöbolagets kajplats och ICA Yngves Livs .

Skaldjur
Finns det något godare än pinfärska skaldjur från västkusten? Vi strävar efter att i största möjliga mån köpa närfiskade produkter, från lokala båtar. Vi vurmar lika extra för västkusträkor och havskräftor men plockar hem både musslor och ostron om ni önskar. Lokaltfiskade krabbor och hummrar har vi såklart också när det är säsong för det.  

Färskfisk

Sortimentet i fiskdisken varierar efter väder och säsong. Vi handlar varje vecka med lax, torsk, sej, spätta m.m. Har ni önskemål på något speciellt så kom ner till oss eller slå oss en pling så tar vi hem det från våra handlare i fiskhamnen. 

Rökt fisk och rökta skaldjur

Vi har nöjet att få sälja rökt fisk från Skärgårdens Rökeri, deras rökeri ligger bara ett stenkast från Fiskeboa. Där röker de varmrökt lax, lingonrökt lax, kallrökt lax, laxnuggets och kallrökt kolja.

Rökta räkor och rökt makrill är något alldeles speciellt så missa inte det när du besöker oss. 

Delikatesser

Sill, sill och åter sill...vi brukar skryta med vårt stora antal sillar inför vare jul. Men sill kan man ju äta året runt och då hittar ni det såklat hos oss. Farmorsill, svartvinbärssill, flädersill, äpplekanelsill, löksill, romsill och måånga fel goda samker har vi på denna härliga delikatess. 

Vi säljer vår berömda och egengjorda Vrångöröra, en röra med räka, kräfta, majonäs, dill och hemliga kryddor. Hit vallfärdar folk ifrån stan bara för att köpa med sig en burk hem till kvällsmackan.  

Andra delikatessser som ni hittar hos oss är bland annat patéer, gravad lax, såser till skaldjur och stekt inlagd sill. Kom och besök oss och upptäck våra delikatesser.

TakeAwaymeny 

Vi erbjuder även takeawaymat i olika former. Fish- and chips, hemgjorda fiskekager med potatismos, baugette med vrångöröra, tunnbröd med lax och romsås, räkbox med bröd, varmröktlax med potatissallad, röktmakrill med tillbehör och räksmörgåsar. Utbudet kan variera efter säsong, så slå oss gärna en pling innan om du vill vara säker på sortimentet vid just ditt besök. 

Ring gärna och beställ

Om det är något speciellt du vill ha ring gärna och gör en förbeställning så finns allt klart när du kommer. Är ni ett större sällskap som vill äta så ring gärna och meddela att ni kommer. Inför helgen går det mycket skaldjur så förbeställ era räkor och redan innan helgen så är helgmyset klappat och klart!

Bor ni inte på Donsö och inte kan komma till oss, så ring oss så skickar vi med båten till annan ö, där du tar emot på bryggan.

Varmt välkomna till oss i Fiskeboa Donsö!

Hamna
43082 Donsö
046-0760085153
fiskeboa-vrango@hotmail.com
http://fiskeboa-vrango.se

Mer från Hamnkrogen Lotsen & Fiskeboa Vrångö - Göteborgs södra skärgård

Utbud

Dokument och länkar

Res med kollektivtrafiken

Donsö hamn Fiskeboa Donsö ligger framför ICA Yngves livs.

Fakta

Andreas Fisk och Rök med Fiskeboa har jobbat med fisk och skaldjur i 25 år. Vi har fiskbutiker på två av skärgårdens öar, Donsö och Vrångö.

Allt började med egenrökt fisk från rökeriet i Fiskeboas ägare, Andreas Olssons morfars trädgård. På sommarloven rökte och sålde han fisk till turister och vrångöbor. Därifrån utvecklades Fiskeboa till en försäljningsvagn i Mittvik-färjelägret på Vrångö.

2004 utökades verksamheten till Vrångö Hamnplan, där vi började med en mobil fiskbutik och utökades med större fiskvagn efter något år. Nuförtiden huserar vi i ett nybyggt hus som vi delar med Hamnkrogen Losten, som är en fisk- och skaldjursrestaurang med rättigheter och en härlig uteserving som ligger mitt i Vrångö hamn med storslagna solnedgågnar som närmsta granne. 

September 2010 startade vi upp filialen Fiskeboa Donsö. Här på Donsö har vi blivit väl mottagna och har under åren fått en trogen krets av kunder som kommer till oss vecka efter vecka. 

Vägbeskrivning

Fiskeboa Donsö hittar ni i Donsö hamn bredvid Ica butiken

Kommer du med Styrsöbolagets färjor från Saltholmen går du iland i Donsö hamn.