Sevärdheter

Hummersafari med Marine events Hönö Klåva - Göteborgs skärgård

En del av: Äventyr & Tång/H2O Diving Hönö - Öckeröarna Göteborgs norra skärgård

Hummersafari med BLUE LADY -Hönö Klåva

Följ med oss ut på ett fiskeäventyr med gamla anor. Vi fiskar med hummertinor mellan Hönö och Vinga i Göteborgs norra skärgård.


Turen är på 3 timmar och vi tar en fika på äkta bagebrö som bakats lokalt när vi gjort halva draget. Kaffe och dricka finns med på turen. Turbåten Brasill fiskar med tradition och moderna redskap och vi arbetar med hållbar fisketurism i en bygd som en gång var centrum för svenskt fiske.


En hummer att ta med sig hem och koka ingår i priset. Säkerhetsutrustning och arbetskläder som behövs får ni låna, se till att ha varmt under samt bra på fötterna.

Kontaktinformation

Västravägen 17
Hönö
Kontaktperson: Jhermy Olausson
Telefon: 031-969994
Telefon: 0707-176655

E-post: info@aventyrochtang.se
Hemsida: www.aventyrochtang.se

Hitta hit

Öppettider

I år startar hummerfisket den 23 september och vi kommer att göra första draget på tisdagen den 24.

Vi erbjuder öppen bokning under alla dagar i september och oktober.

Prisinformation

Pris: Från 1200 kr per person. I priset ingår: En hummer per person, lån av Grundén fiskekläder, hönökaka, dryck och kaffe
Lördagar: 1400 kr person

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Har du bil åker du från E6 i centrala Göteborg, väg 155 mot Torslanda (skyltar mot Öckerö hela vägen) och färjeläget på Lilla Varholmen. Välj filen mot Öckerö-färjan. Färjan lägger till på Hönö.
Du kör rakt fram ca 800 m. I rondellen tar Du vänster mot Hönö/ (Fotö). Kör sedan ca 2 km (passera ett stoppljus och ytterligare två rondeller) till Klåva.
Åker ni kollektivt är det enklast att gå in på Västtrafiks reseplanerare: www.vasttrafik.se

Buss avgår från Nordstan eller Nils Ericson terminalen, Göteborg till Lilla varholmen. Fortsätt därefter resan från ”Hönö Pinans färjeläge” mot Hönö klåva (via Fotö)

Faciliteter

  • WC/Toalett