Se och göra

Skärgårdsturer med M/S Soten

Sjömanshistorier, en läcker västkustbuffé och en färd i underbara Sotekanalen. Med avgång från Smögen i Bohuslän bjuder våra skärgårdsturer med M/S Soten på en kulturresa i en av Sveriges vackraste farleder.

Skärgårdsturer med M/S Soten avgår från Smögenbryggan och bjuder på mat, naturupplevelser och underhållande guidning i form av vilda historier, skrönor och fakta i en härlig blandning. Turen går skyddat inomskärs i vackra Sotekanalen, och i alla väder.

Berättelser och västkustbuffé

Under turen kommer du i kontakt med en levande berättartradition direkt hämtad från ljugarbänken och får en närhetskänsla till miljön, historien och folksjälen i det du ser och upplever hos oss ombord på Soten. På västkustbuffén finns bland annat räkor, sill, lax, potatis, såser, smör och bröd. Alla våra råvaror från havet är miljömärkta och kommer från hållbart fiskade bestånd. Dessa turer går genom Sotekanalen eller genom Malö strömmar.

Sälsafari

Under denna tur guidas du bland sälkolonier, men även marinbiologiskt. En upplevelse för alla åldrar.

Eller kanske vill du fira något festligt? M/S Soten passar perfekt till arrangemang som bröllop, födelsedagar och andra speciella tillfällen. Du är välkommen att chartra vår båt – vi har stor erfarenhet av att göra livets viktiga dagar minnesvärda.

Kontaktinformation

Rockeskärsgatan 8A
45643 Väjern
Kontaktperson: Göran Hahne
Telefon: 0706-294556

E-post: info@soten.se
Hemsida: http://www.soten.se

Prisinformation

För priser och avgångstider besök

http://www.soten.se

Fakta

Fartygsfakta:
Byggd: 1915 på C.J. Wennbergs Mekaniska Verkstad Karlstad med varvsnr 65. Från början med ångmaskin om 70 iHkr.
Längd över allt: 19,69 m
Bredd: 4,36 m
Djupgående: 1,96 m
Maskineri: Volvo Penta TMD 100 A effekt 200 Hk, 147 kW
Kapacitet: 75 passagerare