Se och göra

Kajakguiderna

Kajakguiderna är ett litet personligt friluftsföretag som hyr ut och säljer kajaker med utrustning. Vi erbjuder även kurser och turer i Vänern, Dalslands sjöar och bland Västkustens många öar och skär. Hos oss är du välkommen oavsett om målet med din tur är att pröva kajak för första gången eller en sälsafari med övernattning på Koster.

Vad erbjuder Kajakguiderna?

Prova på paddling
Lugn paddeltur där du har tid att ta dina första paddeltag eller bara göra något annorlunda med vännerna en vanlig kväll. Njut av en tre timmar lång paddeltur i Vänern med kortare instruktion och fikastopp, vi bjuder på kaffe och bulle.


Grundkurs
Under fem timmar får du lära dig grunderna i kajakkunskap och paddelteknik. Vi går igenom och praktiserar i- och urstigning, en effektiv paddelteknik, svängar, stopp och bakåtpaddling, kamraträddning samt säkerhetstänkande och tips inför dina egna paddelturer.

Teknikkurs
För dig som har paddlat ett tag och vill utveckla dina färdigheter. Under fem timmar tränar vi bl.a. på olika typer av styrtag, stöttningar och sidledsförflyttningar.

Eskimåsväng
Ge din paddling ytterligare en dimension genom att lära dig rolla! Kul och inte så svårt som man kan tro! Under en timma får du lära dig grunderna i en eskimåsväng och har gott om tid att omsätta teori till praktik! För dig som redan besitter kunskapen finns ett trettiotal varianter på temat, bara att fortsätta träna!

Bassängträning
Förbered dig för sommarens paddelturer genom att träna räddningsövningar eller eskimåsväng inomhus i varmt vatten. Räddningsövningar är något som alla mår bra av att repetera ett par gånger varje år så att det verkligen ”sitter när det gäller”. Under vår bassängträning får du under en hel kväll öva på flera typer av kamraträddning eller eskimåsväng och re-entry om du så önskar.

Privatlektioner
Med egen instruktör får du ut mesta möjliga av din paddellektion och bestämmer tempot själv. Innehållet planerar vi tillsammans utifrån dina behov!

Kontaktinformation

Sommarhemsvägen 24 A
462 60 Vänersborg
Telefon: 0707-890498
Telefon: 0707-890498
Bokning: 070-2461688

E-post: info@kajakguiderna.se
Hemsida: www.kajakguiderna.se

Hitta hit

Öppettider

För öppettider, vänligen se hemsidan: www.kajakguiderna.se

Prisinformation

För priser, vänligen se hemsidan: www.kajakguiderna.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Mer information hittar du på www.kajakguiderna.se Tel. 070- 24 616 88, 0707- 890 498