Se och göra

Vedeldat Rökeri i levande hamn

En del av: Restaurang Rökeriet i Strömstad

Hantverk

Rökeriet i Strömstad är nybyggt med egen fiskaffär och fisk-& skaldjursrestaurang. Hantverket i de traditionellt vedeldade ugnar är ovanligt att använda sig av idag då de flesta rökta produkter framställs i automatiska rökskåp. Den vedeldade metoden ger en genuin röksmak och en vacker färg på produkten. Vi låter alltid kvalité gå före kvantitet. Efter att ha låtit den färska laxen ligga sin tid i saltlake får den stå i naturligt drag från den 10 m höga pipgången. Vi eldar rätt under produkten och genom rätt fuktmängd, röktäthet och temperatur får vi fram en produkt som är extra saftig och mjäll i konsistens och smak. Processen med kallrökt lax tar tre dygn, den torrsaltas länge och väl innan den torkas i naturligt drag. Därefter glödtänder vi i fint spån och laxen röks i tät kall rök i flera dygn vilket gör att den får en ordentlig hinna och smakar som den gjorde förr. Vår Kallrökta Spekemakrill (salt makrill) som vi gärna kallar ”Nordens svar på Parmaskinka”, är en produkt som är på väg att försvinna. En i grunden enkel produkt som genom att tillverkningen får lov att ta tid, gör den till en exklusiv produkt. Kallrökt Spekemakrill är en lokal produkt som var vanlig i Bohuslän och Norge
Hos oss kan ni se in till rökugnarna från restaurangen och utifrån hamnen. Fråga personalen så visar de er rökugnarna och har du tur så är kanske rökmästaren själv där att svara på frågor.

Fiskaffären

I butiken säljer vi färsk fisk och skaldjur samt våra rökta varor och delikatesser från köket. Vi är även återförsäljare av en mängd spännande varor från mathantverkare i trakten. Butiken har öppet året runt. Vi bevarar gamla traditioner i fråga om inläggningar och recept, detta präglar vårt sortiment. Utbudet av skaldjur i vår butik följer årstiderna och den lokala tillgången. I Strömstad bedrivs ekologiskt fiske i Kosterfjorden tack vare ristar på räktrålarna som gör att det inte blir någon bifångst av fisk. Rökeriet i Strömstad är medlemmar i Njord som värnar om ett hållbart fiske. Hos oss får ni förutom ett brett sortiment alltid tips och idéer om menyer för vardag och fest. Vi har även cateringmenyer för stora och små sällskap.

Restaurangen

Restaurangen är en utpräglad fisk- och skaldjursrestaurang där vår filosofi är vällagad mat, tillagad av de bästa råvarorna som har ett stolt ursprung i tradition och hantverkskicklighet, serverad i en avslappnad och opretentiös miljö.
Vi ligger vägg i vägg med Strömstad fiskauktion och har därmed tillgång till ett brett utbud av färsk fisk och skaldjur.
Våra stolta matleverantörer finns i trakten. De levererar mat efter säsong där hjärta, hand och öga varit med hela vägen.

Kontaktinformation

Torskholmen
45231 Strömstad
Kontaktperson: Stefan Jensen
Telefon: 0708-941414

E-post: info@rokerietistromstad.se

Hitta hit

Öppettider

ÅRET RUNT!

Mer från Restaurang Rökeriet i Strömstad

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Rökeriet i Strömstad ligger mitt i hamnen brevid fiskauktionen. Här har fiskeflottan sin tilläggshamn. Ta en tidig morgonpromenad och kika in under auktionen. Strax därefter startar rökningen på Rökeriet i Strömstad.

Vägbeskrivning

I hamnen vid Color Lines färjor till Sandefjord.