Paket/Erbjudande

Flämslätt: Vandringspaket

En del av: Flämslätt Stifts- & Kursgård * * *

Vackra vandringar

Flämslätt ligger vid foten av berget Billingens solsida mot väster. Området har mängder av små sjöar, kullar, ängar, åkrar och ädellövsskog. I denna vackra natur finns över 6 mil skyltade stigar och leder.

Ni bor och äter hos oss på Flämslätt och vandrar sedan på någon av lederna som startar och slutar på gården eller väljer fritt från kartan som ni får då ni bokar vandringspaketet.

Vallevandringen

Den populära milsvandringen, Vallevandring, startar på gården och fortsätter genom skog och hagar innan den börjar klättra uppför bergets västra sida. Inta det medhavda lunchpaketet i Jättadalen med sin milsvida utsikt. Där kan man till och med se sjön Vänern glittra till borta i norr vid klart väder.
På vägen tillbaka till Flämslätt går leden genom naturreservatet Eahagen med sina lövlundar och beteshagar.

Flämsjön runt

Den andra leden med start och mål på gården är Flämsjön runt, även detta en naturskön vandring på runt en mil. Denna vandring går bland annat förbi Remningstorps arboretum och igenom naturreservatet Eahagen.

Exemplen är många och med hjälp av kartan kan ni själva planera och kombinera ihop er vandring.

Bastu och relax

Efter en lång promenad gör ett väldoftande fotbad och fotmassage underverk för trötta fötter. Den intensiva vandringsdagen kan avslutas med avkoppling i Relaxen. Här kan du bada bastu och njuta av en skön massage av vår massör från Hela Dig. Behandlingarna bokas i förväg och du kan boka allt ifrån helkroppsmassage till behandling för enbart ansiktet eller fötterna.

Kontaktinformation

Flämslätt Stifts- och kursgård
540 17 Lerdala
Telefon: 0511-30440
Fax: 0511-30459

E-post: bokning@flamslatt.se
Hemsida: www.flamslatt.se

Hitta hit

Öppettider

Receptionens öppettider:
Mån-fre kl 7.00-20.00
Lör kl 08.00-18.00
Sön kl 08.00-16.00

Prisinformation

Prisexempel del i dubbelrum 815:-/per person/natt

Fakta

I vandringspaketet ingår logi med frukost, lunchpaket att ta med ut på vandringen samt en middag. Ni kan välja att bo antingen på hotellet eller i vår vandrarhemsdel. Vandringspaketet är bokningsbart 1/4--31/10

Vägbeskrivning

Skara centrum: 20 km
Skara Sommarland: 13 km
Göteborg: 150 km
Stockholm: 350 km
Oslo: 320 km
Malmö: 400 km

Väg 49 mellan Skara mot Skövde. Skyltat: Flämslätt 10 vid Axevalla hed. Du hittar Flämslätt på höger sida av vägen, vid Flämsjön.