Boende

Pensionat Styrsö Skäret i Göteborgs vackra skärgård

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret är det lilla stället med den stora omtanken. Med endast femton minuters båtfärd från Saltholmen i Göteborg kommer du att finna en bilfri skärgårdsidyll med havet som närmaste granne. Här finns plats för själslig vila i ombonad pensionatsmiljö och möjlighet till inspirerande och avkopplande promenader på klippor och havsnära vägar. Pensionatet ligger på Styrsö i Göteborgs södra skärgård med en havsutsikt som alltid bjuder på sin unika skönhet, varierande från dag till dag, årstid till årstid.

Till oss på pensionatet är du alltid hjärtligt välkommen!

Rum

Hos oss kan du njuta av lyx i gammaldags atmosfär. Alla gästrum är unika och personligt inredda – några är romantiska med spets och brodyr, andra maritima med antikviteter som vittnar om livet till sjöss. Det finns tretton gästrum på pensionatet och du väljer själv om du vill bo med utsikt mot havet eller mot vår lummiga trädgård. Vi har INGEN TV på rummen, men gott om böcker. Alla rum har dusch och toalett och det finns fritt bredband i hela huset. Frukost njuter ni av till havsutsikt i Pensionatets matsal.

Meny

Till pensionatet är du välkommen på lunch eller middag och stannar du över natten får du även möjlighet att avnjuta vår härliga frukostbuffé. Vår stora matsal är rymlig och vi kan ta emot ett hundratal gäster. För det mindre sällskapet som söker lugn och ro finns den lilla matsalen eller punschverandan att tillgå. Läs mer på vår hemsida.

Bröllop och fest

Pensionatet lämpar sig både för det stora och det lilla sällskapet, konferensgruppen lika väl som familjemiddagen. Vi har två matsalar, en mindre som rymmer 20 personer och en riktigt stor för upp till 80 personer. Vi hjälper gärna till med en specialkomponerad meny för det unika tillfället och dukar utifrån festens innehåll och antal.

Vintertid kan det passa bra att starta upp festligheterna med en aperitif i finrummet intill den sprakande brasan. För dig som planerar bröllop eller stort kalas i skärgården lämpar sig pensionatet ypperligt.

Sommartid skålar man i champagne på den stora altanen, mer romantiskt än så kan det knappast bli med skärgården och havet som fond. Hos oss finns utrymme både för middag och dans och varför inte avsluta ett lyckat kalas vid den provencalska 20-talsbaren med ett smakprov maltwhisky från vårt unika barskåp.

Konferens

I ombonad skärgårdsmiljö med havet som närmaste granne är det lätt att koppla av och fokusera sina tankar. På pensionatet är lugnet ständigt närvarande – vinter som vår, sommar som höst. I våra två konferenslokaler finns AV-utrustning och bredbandsuppkoppling och här är det ljust och rofyllt att konferera.

För den som vill se mer av övärlden finns Pensionatets cyklar till utlåning och vill ni utvidga er vistelse med en spännande skärgårdsupplevelse så hjälper vi gärna till med arrangemanget, här finns möjlighet att pröva på allt från havskajak till whiskyprovning.

Medlemskap

Vi är medlemmar hos Countryside Hotels, Pleasant Hotels, Historic Hotels of Europe och Västsvensk Mersmak . Vi är omnämnda I White Guide.

Kontaktinformation

Skäretvägen 53
Styrsö
Kontaktperson: Ola Tulldahl
Telefon: 031-973230
Bokning: 031-973230

E-post: info@pensionatskaret.se
Hemsida: http://www.pensionatskaret.se/

Hitta hit

Öppettider

APRIL
Fredagar Från kl 17
Lördagar Från kl 15
Söndag Stängt
Lördagen den 1:a april Stängt pga Bröllop

MAJ
Fredagar från kl 17
Lördagar Från kl 13
Söndagar Stängt
1:a Maj Enbart kräftpaket med logi
Kristi himmelsfärdsdag från kl 17

JUNI
Fredagar från kl 17
Lördagar Från kl 13
Söndagar Stängt
Sveriges Nationalsdag Stängt
Midsommarafton / fredag från kl 13
Midsommardagen / lördag från kl 13

SOMMARÖPPET
26:e juni - 12:e augusti

Lunch / À la carte

Söndag, Måndag & Tisdag Enbart kräftpaket med logi
Onsdag, Torsdag & Fredag Lunch 12-14
À la carte Från kl 17
Lördag À la carte Från kl 13

AUGUSTI
Fredagar från kl 17
Lördagar Från kl 13
Söndagar Stängt

SEPTEMBER
Fredagar från kl 17
Lördagar Från kl 13
Söndagar Stängt
Fredag & Lördag 1-2 sep Stängt

OKTOBER
Fredagar från kl 17
Lördagarna 7:e & 14:e Hummersupé
Lördagarna 21:a & 28:e Från 17
Söndagar Stängt

NOVEMBER
Fredagar från kl 17
Lördagen 11:e Gåsamiddag
Lördagarna 4:e & 18:e Från 17
Söndagar Stängt

DECEMBER
JULBORD

Mer från Pensionat Styrsö Skäret i Göteborgs vackra skärgård

Utbud

Prisinformation

2016 RUMSPRISER inkl. frukostbuffé. VÅR, HÖST & VINTER (jan - maj & sep - dec)

Dubbelrum mot havet 1895:-

Dubbelrum mot trädgården 1795:-

Enkelrum mot havet 1495:-

Enkelrum mot trädgården 1395:-

Extrasäng 495:-

Spjälsäng 150:-

RUMSPRISER inkl. frukostbuffé. SOMMAR (juni – augusti)

Dubbelrum mot havet 1995:-

Dubbelrum mot trädgården 1895:-

Enkelrum mot havet 1495:-

Enkelrum mot trädgården 1395:-

Extrasäng 495:-

Spjälsäng 150:-

Vi har 7 rum med havsutsikt och 6 rum med utsikt över trädgården

Res med kollektivtrafiken

Samma biljett gäller som för spårvagnen och för endast 2 kuponger (ca 25 kr) från Göteborg hela vägen ut till Styrsö. Det är bra om du berätta för deksman ombord att ni ska gästa oss. Då väntar kaptenen in för en lugn avstigning.

Fakta

Det är lätt att ta sig till Pensionatet i Göteborgs södra skärgård. Skärgårdsbåten avgår ofta från Saltholmen. Du behöver inte förboka din båtresa utan åker med västtrafiks färdbevis och läser av ditt kort när du går på båten.

Du tar dig till Saltholmen med spårvagn 11, buss 114 eller taxi från city. Det går också bra att parkera den egna bilen vid Saltholmens eller Långedrags parkering. Välj den båt som går till Styrsö Skäret! När båten passerar bron mellan Styrsö och Donsö är det dags att göra sig beredd för avstigning. Meddela däcksman att du tänker gå av vid Styrsö Skärets brygga.

Från Skäret är det bara 5 minuters promenad tills du är framme och du kan se pensionatet redan när du stiger av båten vid Skärets brygga.

Vägbeskrivning

Än finns det genuina ställen att besöka. Endast 15 minuter med skärgårdsbåten från Saltholmen i Göteborg och du befinner dig på en bilfri ö med sjöbodar, strandängar och vita skärgårdshus. Obegripligt nära storstaden men tillräckligt avskilt för att vara något helt annat.

Skärgårdsbåten avgår ofta från Saltholmen och du behöver inte förboka din båtresa utan åker med västtrafiks färdbevis och läser av ditt kort när du går på båten.

Du tar dig till Saltholmen med spårvagn 11, buss 114 eller taxi från city. Det går också bra att parkera den egna bilen vid Saltholmens eller Långedrags parkering.

Välj den båt som går till Styrsö Skäret! När båten passerar bron mellan Styrsö och Donsö är det dags att göra sig beredd för avstigning. Meddela däcksman att du tänker gå av vid Styrsö Skärets brygga.

Från Skäret är det bara 5 minuters promenad tills du är framme och du kan se pensionatet redan när du stiger av båten vid Skärets brygga.

Resan kostar ca 25 kr från centrala Göteborg hela vägen ut till Styrsö, samma biljett gäller.

Hur du tar dig till Saltholmsterminalen:

Från Oslo: Högerfil i Tingstadstunneln
Från Karlstad:
Kör mot Stena Lines Danmarks terminal och fotsätt rakt fram. Sväng av höger mot Långedrag/Saltholmen

Från Landvetter/Malmö:
Sväng av vid Åbromotet “Göteborg Väster Hamnar”
Kör mot Frölunda
Sväng av mot Långedrag
Sväng vänster vid Torgny Segerstedsgatan.
Följ vägen mot Långedrag/Saltholmen

Faciliteter

 • Restaurang
 • Bar
 • Uteservering
 • Lunch
 • TV
 • Hårtork
 • Safe Deposit Box
 • Hiss
 • Friluftsbad/Utomhusbassäng
 • Cykeluthyrning
 • Gästhamn
 • Husdjur välkomna
 • Kanotuthyrning
 • Kreditkort accepteras
 • Restaurang med fullständiga rättigheter
 • Motionsslinga
 • Skötrum för spädbarn
 • Tillgänglighetsanpassad
 • Frukostservering
 • Året runt öppet
 • Strykbräda
 • Badplats
 • Gratis WiFi